GROW kontor

Bilder och källa: Humlegarden.se

 

Den nyproducerade kontorsfastigheten Grow är belägen i Solna strand, där Solna och Sundbyberg möts. Här finns högkvalitativa kontorslokaler, generösa takterrasser i olika nivåer och ett stort cykelgarage. Grow erbjuder stor flexibilitet och planlösningen har utformats för att främja samarbete och god kommunikation mellan människor. I entréplanet återfinns restaurang K-Märkt, med en uteservering under sommarhalvåret.

Arkitekter är prisbelönta Tham & Videgård. Grow kombinerar vacker, funktionell arkitektur med höga krav på långsiktig hållbarhet. Då det sedan tidigare finns många stora byggnader i området har arkitekterna varit måna om att bryta ner skalan. De två husens uppdelning i tre mindre volymer ger lokalerna flera öppna hörnlägen med utblickar i olika väderstreck samtidigt som skyddande solbelysta uterum skapas i gatunivå. Hyresgäst är Arbetsförmedlingen och de har en yta om 25.000 kvm.

Lindinvent har levererat inneklimatslösningen med både aktiva (TTC) och reaktiva (MTC) tilluftsdon samt LINDINSPECT för enkel översyn och optimering av systemet. Dessutom har solskyddstyrning applicerats och styrs även det via LINDINSPECT. 

 

En skiss över Grow kontor som illustrerar den tekniska utmaningen med solzoner. Bild Lindinvent

En skiss över Grow kontor som illustrerar den tekniska utmaningen med solzoner. Bild Lindinvent