Foajén, Rallarhauset

Källa & Bilder: Jernhusen.se, sgbc.se

Foajén är ett miljösmart hus där människors välbefinnande också står i fokus. På taket finns till exempel en promenadslinga kantad av 26 sorters växter och 200 kvm solceller som producerar 30 000 kWh/år. Det räcker för att ladda elbilar och ge belysning till takpromenaden. 

Lindinvent har levererat lösningen för inneklimatet (TTC och LINDINSPECT) till årets BREEAM-byggnad 2020. Foajén är utformat för att ge människor en smidigare arbetsdag där det finns gott om plats att hämta ny energi, både i huset och i kvarteren runt omkring. Kontorsytorna är flexibla och kan förändras efter behov och över tid. Det gör att våra hyresgäster kan jobba som de vill – i öppna landskap, enskilda rum eller helt aktivitetsbaserat. 

BREEAM är ett miljöcertifieringssystem från Storbritannien, som har funnits sedan 1990. Det är det mest spridda systemet för miljöcertifiering i Europa och har använts i över 500 000 byggnader över hela världen. Sedan 2013 hanterar Sweden Green Building Council den svenska versionen, BREEAM-SE.

Källa: https://www.sgbc.se/nyheter/arets-vinnare-i-sweden-green-building-awards/

 

 

Läs mer om Foajén här

  • Fastighetsägare  Jernhusen
  • Ventilationskonsult  AFRY
  • Ventilationsentreprenör  VEAB