Utvecklare på Lindinvent - en spännande arbetsdag!

Läs vad vår utvecklare Johannes Rydberg säger om sin arbetsdag på Lindinvent och varför han trivs så bra.

 

Macro alias: ImageLeftTextRight
Roll: Utvecklingsingenjör
Började på Lindinvent: 2013                      
På huvudkontoret i Lund sitter merparten av Lindinvents anställda. Där hittar du HR, Ekonomi, Marknad, Produktion men även Utvecklingsavdelningen. En av dem som arbetar där är Johannes Rydberg. Vi högg honom i förbifarten för att ta pulsen på honom och hans arbetsdag.
Varför Lindinvent?

Johannes hade en bekant som arbetade där och talade gott om Lindinvent som arbetsplats. 2013 sökte han en tjänst som servicetekniker då den verkade vara omväxlande och utmanande. Han fick tjänsten och trivdes väldigt bra med sina kollegor och arbetet. Under tiden som servicetekniker kom Johannes i kontakt med nästan alla Lindinvents produkter. Detta från att ha servat den första generationens labbstyr till att ha installerat det absolut senaste inom uppkopplad kontorsventilation. På så vis har Johannes fått följa med på Lindinvents företagsresa de senaste åtta åren då det har hänt väldigt mycket. Detta har han mycket nytta av idag då han även arbetar en del med intern teknisk support.

Nya utmaningar

Efter några år kände Johannes att han ville fokusera mer på den tekniska delen av produkterna och arbeta mer med problemlösning i form av utveckling än service. Han ville ha nya utmaningar som rörde produktutveckling då detta är något han både har fallenhet och intresse för. Eftersom Lindinvent även rekryterar internt och ger möjligheter för personlig utveckling sökte han och fick rollen som utvecklingsingenjör med fokus på hårdvara. 2020 gick han därmed över till utvecklingsavdelningen.

En typisk dag på jobbet

”För att trivas på utvecklingsavdelningen så bör man gilla problemlösning. Det kommer ständigt idéer på produkter och förbättringar som vi vill förverkliga”, säger Johannes som alltid har gillat att lösa kluriga tekniska problem. Detta är något som han regelbundet sysslat med på Lindinvent. Oavsett om det gällde att få till rätt skyddsventilation i kundens laboratorium i rollen som servicetekniker eller att hitta smarta lösningar för kommande produkter i sin nuvarande roll inom hårdvaruutveckling.

Utöver produktutveckling och support så arbetar jag nära vår produktion och gör vad jag kan för att kugghjulen skall snurra. Det kan vara allt ifrån att ta fram enkla verktyg för ett nytt arbetsmoment till att bygga komplicerade riggar för test och programmering av produkterna.

Johannes Rydberg,
Utvecklingsingenjör

Johannes Rydberg
Det bästa med Lindinvent 

"Jag uppskattar att man ges möjlighet att själv forma sin arbetsdag och själv lösa de situationer som uppkommer. Frihet under ansvar, helt enkelt. Det är även bra att de tar vara på kompetens och ger den intresserade individen möjlighet att få utvecklas inom företaget”, säger Johannes leende. Han är ju ett bevis på att det dessutom även funkar i praktiken. 

VI HJÄLPER DIG GENOM HELA PROCESSEN