Söka nytt arbete i det nya normala? På Lindinvent vågar du!

2020 blir för alltid känt som året som blev starten på slutet av det vi var vana vid. Pandemin svepte in och vi drabbades alla av den på något sätt. Många förlorade nära och kära och väldigt många förlorade sitt arbete. Konkurserna radade upp sig och med det förlorades även hoppet. Hoppet om att hitta ett nytt arbete, våga ta ett nytt arbete och våga känna sig värdefull. Lagen ”sist in först ut” tar nämligen inte hänsyn till människans unika värde. Den tar hänsyn till rättvisan i det gemensamma värdet.

Lästid: 3 min
Text & foto: Nilla Hedlund

På Lindinvents fem kontor i Sverige börjar allt återgå till det nya normala. Efter en period med hemmakontor är alla glada över att vara tillbaka bland kollegorna i större utsträckning än när pandemin var som värst. För till skillnad från en hel del företag i pandemins fotspår är det faktiskt så det är på Lindinvent. Utbrottet av covid-19 påverkade den svenska arbetsmarknaden och arbetslösheten ökade till en nivå som inte varit så hög sedan 2010. 459 000 personer i åldern 15–74 var arbetslösa 2020. Det var en ökning med 86 000 jämfört med 2019. Av dem var 40% kvinnor och 60% män.[1]

Glädjande nog var ingen av dem anställda på Lindinvent. Under Covids framfart har de inte behövt säga upp en enda anställd. Tvärtom faktiskt. Under januari 2020 till december 2021 har man i stället anställt ett tiotal nya medarbetare på de olika kontoren i Sverige. En av dem är den nytillträdde HR chefen Patrik Lundqvist.

Lindinvent sticker verkligen ut i mängden genom att inte bara rekrytera ett flertal nya personer utan dessutom tillsätta en helt ny roll i bolaget som ska arbeta med och för personalen. Det är en tydlig indikation på ett starkt bolag som håller i motvind.

Patrik Lundqvist,
HR- Chef

Patrik Lundqvist

 

Trenden håller dessutom i sig på Lindinvent. Under nästa år är planen att rekrytera ännu fler eftersom behovet på mer personal är genomgående stort. ”Vi söker för tillfället fem till åtta tjänster och till vår hjälp har vi olika rekryteringsbolag med expertis för respektive roll vi söker. Vi har dock märkt och hört att man idag är rädd att söka ett nytt arbete eller lämna sitt gamla om man är missnöjd med det. Pandemin hänger fortfarande över oss och arbetsmarknaden är tuff men vi anpassar oss och ställer om på lång och kort sikt”, förklarar Patrik.

På Lindinvent är man alltid noga med sina rekryteringar. Det är välstrukturerade intervjuer med kandidaterna där även någon av ägarna är med om man går vidare efter den första intervjun. Kandidaterna får även göra ett antal tester som berör personlighet och logik, inte het olikt andra företag. Det som är så spännande med Lindinvent är att företaget ser ljust på framtiden baserat på sin historia och för att de vet vad som är på gång i branschen. De rekryterar sällan för att någon har slutat eller ska sluta. De rekryterar för att kunna växa.

Thomas Lindborg (Co-founder) och Patrik Lundqvist (HR-chef) är glada över att kunna erbjuda trygga anställningar på Lindinvent.

Thomas Lindborg (Co-founder) och Patrik Lundqvist (HR-chef) är glada över att kunna erbjuda trygga anställningar på Lindinvent.

Behovet av våra produkter och lösningar på marknaden ökar i takt med att det byggs fler och fler fastigheter med krav på hållbara, energibesparande lösningar. Till det behövs kompetent personal på alla våra avdelningar. Som anställd på Lindinvent är du vår största tillgång och en viktig del av vår framtid!”, avslutar Patrik.

[1] SCB.se

VI HJÄLPER DIG GENOM HELA PROCESSEN