Projektledare på Lindinvent – en varierande arbetsdag!

Läs vad våra projektledare Mattias Glantz och Markus Arvidson säger om sin arbetsdag på Lindinvent.

Lästid: 3 min
Text : Anneli Cefa, Bild: Nilla Hedlund

 

 

 

 

 

 

 

Namn: Mattias Glantz, Markus Arvidsson
Roll: Projektledare
Ålder: 31 och 33
Började på Lindinvent: 2020 och 2017
                           
På Lindinvent har vi projektledare på alla våra fem kontor. Vi passade på att ställa några frågor till projektledarna Mattias Glantz och Markus Arvidson på huvudkontoret i Lund för att få svaret på vad en  projektledare på Lindinvent gör och hur arbetsdagarna brukar se ut.
Varför Lindinvent?

 "I slutet av min utbildning till Energiingenjör så tipsade min föreläsare om att Lindinvent hade en ledig tjänst som Projektledare. Jag skrev dessutom mitt examensarbete på ett företag där de pratade väldigt gott om Lindinvent vilket gjorde att jag skickade in en ansökan" berättar Mattias.

 Även Markus kom i kontakt med Lindinvent under sin utbildning.
"Jag hade dessutom en bekant som jobbade på försäljningsavdelningen som pratade väldigt gott om Lindinvent. Under mitt sista år på utbildningen sökte Lindinvent flera projektledare. Jag tyckte att tjänsten lät intressant och skickade in en ansökan även om jag hade mer än 6 månader kvar på utbildningen och lyckligtvis så kom det en öppning lagom till att jag var färdig med utbildningen."

En dag på jobbet

Mattias och Markus är väldigt eniga när de berättar att arbetsdagarna brukar vara väldigt varierande. Det hör nämligen till vanligheterna att de har flera projekt samtidigt och där alla är i olika faser. 

Som Projektledare ansvarar vi för att färdigställa ett projekt som våra Försäljningsingenjörer har kommit överens med vår beställare. Projekten innehåller olika moment där vissa bara är en materialleverans medan andra är mer komplexa med olika typer av styrningar till exempel klimatstyrning, belysningsstyrning, solavskärmning och labbstyrning.

Markus Arvidsson,
Projektledare

Markus Arvidsson

För att färdigställa projekten blir det en hel del arbetsuppgifter till exempel svara på supportärenden, rita elinstallationsunderlag, vara med på byggmöten, föra protokoll, göra avrop och att ha koll så att leveranser skickas ut i rätt tid, ta in offerter från eventuella underentreprenörer, driftsätta anläggningen och att ha ett ekonomiskt ansvar för projektet. Efter att anläggningen är klar brukar de dessutom vara med på besiktningar och ibland medverka på vinterprov samt sommarprov för att säkerställa att anläggningen fungerar som projekterat.

 "När man har haft en del projekt och knutit kontakter så blir det även att man får hjälpa till med driftoptimering, produktproblem och produktråd. Det kan vara beställare, konsulter eller drifttekniker som kommer med frågor på både befintliga samt nya projekt" berättar Markus.

Med så många olika arbetsuppgifter blev vi lite nyfikna på hur fördelningen av deras arbetsdag brukar se ut över en lite längre tid: "Före pandemin blev det ca 70% av arbetstiden på kontoret och 30% ute på plats" berättar Mattias.

Det bästa med Lindinvent

Både Mattias och Markus berättar hur de uppskattar att arbetet är varierande, att de är på kontoret men också ute på plats. Med ett litet extra leende berättar de om alla kollegor, hur bra sammanhållningen och avslutar med "Det är alltid roligt att gå till jobbet."

 

I slutet av min utbildning till Energiingenjör så tipsade min föreläsare om att Lindinvent hade en ledig tjänst som Projektledare. Jag skrev dessutom mitt examensarbete på ett företag där de pratade väldigt gott om Lindinvent vilket gjorde att jag skickade in en ansökan.

Mattias Glantz,
Projektledare

Mattias Glantz

 Vill du också jobba på Lindinvents projektavdelning?

JUST NU SÖKER VI FLER PROJEKTLEDARE

 

 

 

 

VI HJÄLPER DIG GENOM HELA PROCESSEN