Projektledare på Lindinvent – en varierande arbetsdag!

Läs vad vår projektledare Markus Arvidson säger om sin arbetsdag på Lindinvent.

 

 

Namn: Markus Arvidsson
Roll: Projektledare
Började på Lindinvent: 2017                        
På Lindinvent har vi projektledare på alla våra fem kontor. Vi passade på att ställa några frågor till projektledaren Markus Arvidson på huvudkontoret i Lund för att få svaret på vad en  projektledare på Lindinvent gör och hur arbetsdagarna brukar se ut.
Varför Lindinvent?

Markus kom i kontakt med Lindinvent under sin utbildning. "Jag hade dessutom en bekant som jobbade på försäljningsavdelningen som pratade väldigt gott om Lindinvent. Under mitt sista år på utbildningen sökte Lindinvent flera projektledare. Jag tyckte att tjänsten lät intressant och skickade in en ansökan även om jag hade mer än 6 månader kvar på utbildningen och lyckligtvis så kom det en öppning lagom till att jag var färdig med utbildningen."

En dag på jobbet

Markus berättar en hel del om hur varierande arbetsdagarna brukar vara. Det hör nämligen till vanligheterna att de har flera projekt samtidigt och där alla är i olika faser. 

Som Projektledare ansvarar vi för att färdigställa ett projekt som våra Försäljningsingenjörer har kommit överens med vår beställare. Projekten innehåller olika moment där vissa bara är en materialleverans medan andra är mer komplexa med olika typer av styrningar till exempel klimatstyrning, belysningsstyrning, solavskärmning och labbstyrning.

Markus Arvidsson,
Projektledare

Markus Arvidsson

För att färdigställa projekten blir det en hel del arbetsuppgifter till exempel svara på supportärenden, rita elinstallationsunderlag, vara med på byggmöten, föra protokoll, göra avrop och att ha koll så att leveranser skickas ut i rätt tid, ta in offerter från eventuella underentreprenörer, driftsätta anläggningen och att ha ett ekonomiskt ansvar för projektet. Efter att anläggningen är klar brukar de dessutom vara med på besiktningar och ibland medverka på vinterprov samt sommarprov för att säkerställa att anläggningen fungerar som projekterat.

 "När man har haft en del projekt och knutit kontakter så blir det även att man får hjälpa till med driftoptimering, produktproblem och produktråd. Det kan vara beställare, konsulter eller drifttekniker som kommer med frågor på både befintliga samt nya projekt" berättar Markus.

Med så många olika arbetsuppgifter blev vi lite nyfikna på hur fördelningen av deras arbetsdag brukar se ut över en lite längre tid: Före pandemin blev det ca 70% av arbetstiden på kontoret och 30% ute på plats.

Det bästa med Lindinvent

Markus berättar hur han uppskattar att arbetet är varierande, att de är på kontoret men också ute på plats. Med ett litet extra leende berättar han om alla kollegor, hur bra sammanhållningen och avslutar med "Det är alltid roligt att gå till jobbet."

VI HJÄLPER DIG GENOM HELA PROCESSEN