Patrik - en stolt Lindinventare med mentormantel!

Hur ser en typiskt dag ut för Patrik Persson som är försäljningsingenjör på Lindinvent och vad är det bästa med jobbet? Läs artikeln så får du svaren!

 

Är det något man behöver veta om Lindinvents produkter eller lösningar är det Patrik Persson man vänder sig till. Det är därför han har fått äran att axla mentorrollen med ansvar att lära upp nyanställda försäljningsingenjörer. ”Efter tolv år i bolaget har det blivit en hel del jag har haft nöjet att lära upp”, säger han leende. 

 

Det stämmer bra. När Patrik började sin roll som försäljningsingenjör på Lindinvent 2010 var de endast tre på försäljningsavdelningen. Idag, tolv år senare, är avdelningen en styrka på 17 personer fördelade på fem kontor i Sverige.

Innan Patrik kom till Lindinvent efter sin ingenjörsexamen i maskinteknik 2006 var han i väg på backpacker trip i Thailand, Kambodja och Malaysia där han tog dykcertifikat och vilade upp sig efter sin utbildning. När han kom hem till Lund igen fick han ett arbete som konsult på dåvarande Epsilon. Där gjorde Patrik uppdrag åt Tetra Pak som testingenjör och på Alfa Laval som konstruktör av värmeväxlare.

Efter det började han på det som idag heter Cowi där han projekterade fjärrkyla. Finanskrisen kom och konsultuppdragen sinade i dess kölvatten och Patrik såg det som ett perfekt tillfälle att prova något nytt. ”Jag kände att jag ville ha en roll där jag inte bara satt framför en dator. Jag ville vara spindeln i nätet och arbeta med teknik, samordning, ekonomi och projektledning på samma gång.”, förklarar han.

Det var då han såg att Lindinvent sökte exakt en sådan roll. Den innebar även försäljning och inte bara att rita förslag, men också att ta fram kostnadseffektiva lösningar och hjälpa andra att förstå helheten. Han missade ansökningsdatum men tog en chans och ringde till rekryteringsbolaget som tyckte Patrik passade bra in på rollen och träffade honom. Efter två veckor hade Patrik även fått träffa en av ägarna tillika dåvarande försäljningschef och blev anställd. ”Resten är historia” skrattar Patrik.

Fram till 2012 var han den enda som räknade anbud. Då anställdes en person till. Dagarna bestod av att lämna priser och hjälpa ventilationskonsulter att handla upp projekt. Det blev även en hel del mässor för Patriks del. Idag är Patriks roll lite annorlunda. Förutom att vara mentor och att lära upp nyanställda, är han även produktansvarig mot kund för baffelsegmentet samt stöd i avancerade interna frågor. Patrik är alltid inblandad i de största projekten gällande anbud och lösningsförslag till ventilationskonsulter och ventilationsentreprenörer.

En typisk dag på jobbet

Från det att Patrik kommer in på kontoret till det han går hem på eftermiddagen har han fullt upp. Han besöker kunder, räknar på projekt, deltar i samordningsmöten med entreprenörer och konsulter och svarar på olika typer av frågor. Anbudsräkning och support är fortfarande grunden i hans roll. Många nya kollegor innebär dessutom många mentortimmar för Patrik som sedan starten lärt upp tiotalet personer. Samtidigt lär han sig mycket nytt själv hela tiden. ”Det är verkligen som natt och dag sedan jag började. Det är en häftig utveckling för mig som gillar teknik. Vi tar ett större och större helhetsansvar i fastigheterna.” säger Patrik stolt.

Vad är då det bästa med Lindinvent?

Patrik nämner många positiva saker men lyfter bl.a fram gemenskapen och solitt kamratskap. Glada minnen från en kick-off i Åre med skoteråkning återberättas och Patrik berättar att det bara är en av de roliga kick-off resor personalen har varit i väg på. Även Lindinvents organisatoriska resa är fantastisk. ”Företaget och produkterna har hela tiden utvecklats. Vårt webgränssnitt LINDINSPECT® är amazing och en dröm för fastighetsägare som vill ha full kontroll och översyn på sin fastighet.” förklarar han.

Patrik är trygg i sin roll. Han har flera års erfarenhet av sortimentet och produkterna. ”Lindinvent har gott renommé och folk vågar lita på oss. Det är inte utan stolthet jag är en Lindinventare.” avslutar Patrik med ett leende.

Det är verkligen som natt och dag sedan jag började. Det är en häftig utveckling för mig som gillar teknik. Vi tar ett större och större helhetsansvar i fastigheterna.

Patrik Persson,
Försäljningsingenjör, Lindinvent

Patrik Persson