Lindinvent satsar på personalen med en ny roll i bolaget

 ”Personalen är vår viktigaste tillgång”. Det är bevingade ord i korridorerna på Lindinvent. Redan från starten 1995 då man var ett fåtal anställda insåg familjen Lindborg vikten av att ta vara på medarbetarna och den expertis de satt på. En del av dem är faktiskt kvar även idag, 26 år senare, när bolaget närmar sig etthundra anställda. Antalet har ökat succesivt genom åren men de senaste fem har varit de mest expansiva både på personal- och omsättningsfronten. Med fem kontor och 95 anställda i Sverige togs det självklara beslutet att rekrytera en HR-chef för att värna ännu mer om den viktiga tillgången.

Lästid: 4 min

Text & Bild: Nilla Hedlund

 

Lindinvent har i alla år värnat om personalen och har sedan länge en personalansvarig som arbetar med nyanställningar och andra typer av uppgifter som rör personalen. VD Mats Lindborg, pappa till de bevingade orden, har alltid varit väldigt engagerad i personalfrågor och tillsammans har de tagit fram bl.a en personalhandbok och anslutit till kollektivavtal som ligger till grund för trygga anställningar och glada medarbetare. Med en ständigt ökande personalstyrka och planer på expansion utanför Sverige var det i år dags att ta det stora klivet att anställa en HR-chef, en helt ny roll i bolaget.

”Vi diskuterade ämnet i ledningsgruppen och alla la fram de önskemål de ville att personen i fråga skulle arbeta med. Vad saknades? Vad kunde tillföras? Med det i grunden och med tanke på framtida expansion och den expertis vi kände att vi saknade tog vi fram en kravspecifikation för tjänsten. Till vår hjälp hade vi ett rekryteringsbolag med stor erfarenhet av den här typen av rekrytering.”, berättar Mats.

Patrik Lundqvist, HR-chef

Patrik Lundqvist, HR-chef

Den saknade pusselbiten kom till slut på plats.

Efter en lång rekryteringsprocess med många duktiga kandidater erbjöds tjänsten till 45-åriga Patrik Lundqvist. Patrik har en lång och bred erfarenhet av verksamhetsutveckling och HR-arbete från industrisektorn men även vård och omsorgssektorn. ”Min bakgrund ger en styrka i processarbete från industrisektorn medan min känsla för de mjuka värdena kommer från vårdsektorn”, förklarar Patrik som satte sig in i arbetet på Lindinvent direkt och efter tre månader i bolaget redan har blivit varm i kläderna.

”Lindinvent är ett fantastiskt bolag med lång och spännande historia. Det är en ynnest att få stärka upp deras HR-avdelning och se till att deras största tillgång fortsätter att må bra. För att verkligen hitta själen i bolaget har jag haft praktik på en del av avdelningarna och min plan är att beta av alla. Det är viktigt för mig att verkligen sätta mig in i de olika rollerna här och se vad just den innebär”, berättar Patrik.

Positiv trend håller i sig

Lindinvent är i en expansiv fas och har trots Coronapandemin både ökat i omsättning och anställt mer personal i stället för tvärtom. Trenden fortsätter dessutom att hålla i sig. ”Vi kommer under 2022 rekrytera en hel del personal på de flesta av våra avdelningar. Vi har ju trots allt fem kontor i Sverige och när kunderna ökar måste vi ha mer personal. Det är ett angenämt problem”, skrattar Patrik.

Lindinvent har sitt huvudkontor i Lund men har även kontor i Göteborg, Stockholm, Linköping och Umeå. Patrik har under hösten haft nöjet att få besöka dem alla under en bilturné med Mats. ”Vilket gäng! Lindinvent har verkligen en fantastisk sammanhållning oavsett var i landet de befinner sig”, berättar Patrik och avslöjar att han är rörd över sitt välkomnade.

Under hösten kommer Lindinvent rekrytera fler personer och Patrik och hans kollega Therese har händerna fulla. ”Det kommer att bli fantastiskt roligt och jag ser fram emot alla spännande intervjuer”, avslutar han glatt.

 

Vilket gäng! Lindinvent har verkligen en fantastisk sammanhållning oavsett var i landet de befinner sig

Patrik Lundqvist,
HR- chef, Lindinvent

Patrik Lundqvist

VI HJÄLPER DIG GENOM HELA PROCESSEN